Sport i rekreacija

Zagorje bike-Biciklističke rute Gupčevim krajem

U SKLOPU PROJEKTA PREKOGRANIČNE SURADNJE „RIDE AND BIKE“ U GORNJOJ STUBICI POSTAVLJENO ODMARALIŠTE ZA BICIKLISTE OPREMLJENO INOVATIVNOM SOLARNOM KLUPOM

Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica te Općina Gornja Stubica dio su hvale vrijednog projekta prekogranične suradnje „Razvoj selektivnih oblika turizma na prekograničnoj turističkoj destinaciji - RIDE&BIKE“ kojeg je provodila Zagorska razvojna agencija d.o.o. kao vodeći partner, u razdoblju 01.02.2015.-30.04.2016.

Svrha projekta prekogranične suradnje „RIDE&BIKE“ je nadogradnja standardne turističke ponude te povećanje konkurentnosti i prepoznatljivosti prekograničnog područja kao jedinstvene prekogranične destinacije s bogatom ponudom turističkih sadržaja temeljenih na doživljajima prirode i gastronomije te kulturne baštine i aktivnom odmoru.

Projekt podrazumijeva trasiranja mreže biciklističkih turističkih ruta u Krapinsko-zagorskoj županiji u kojoj je trasirano i digitalizirano 23 ruta ukupne dužine 688 km. Izrađena je aplikacija za pametne telefone „ZAGORJE RIDE & BIKE“ te je postavljeno ukupno 5 biciklističkih odmarališta na području naše Županije. Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica kandidirala je lokaciju odmarališta kod Spomen parka Rudolfa Perešina te nas je odluka o odabiru iznimno obradovala. Osim u Gornjoj Stubici, odmarališta su postavljena i u Mariji Bistrici, Desiniću, Kumrovcu te Kraljevcu na Sutli.

Odmaralište za bicikliste opremljeno je Solarnim setom INTEGRO koji uključuje klupu za sjedenje, stol, koš za smeće, stalak za bicikle, 2x USB utičnice za mobitel ili tablet, 1x fotonaponski panel 40 W, 1 regulator napona i kontroler, 1x GEL TECH hermetički Akumulator 65Ah.

Više o solarnim klupama na:
http://www.energomobil.eu/energomobil-hrt/

BICIKLISTIČKE RUTE KOJE PROLAZE GUPČEVIM KRAJEM

http://www.zagorjebike.com.hr

PUTOVIMA SELJAČKE BUNE
Marija Bistrica - Gornja Stubica - Marija Bistrica
Biciklistička ruta značajna je jer povezuje neke od najznačajnijih lokaliteta jugo-istočnog Zagorja poput muzeja Seljačke bune i marijanskog svetišta u Mariji Bistrici.
http://www.zagorjebike.com.hr/staze/putovima-seljacke-bune

LJEPOTAMA PARKA PRIRODE MEDVEDNICA I BREŽULJCIMA STUBIČKOG KRAJA
Put Medvednice i stubičkog kraja
Biciklistička ruta provest će vas sjeverno-istočnim dijelom parka prirode Medvednica i pitoresknim brežuljcima stubičkoga kraja. Ruta je vrlo teška i moguće ju je izvesti samo dobrim brdskim biciklom. Svakako nabavite Turističko-planinarski zemljovid Medvednica autora Gorske službe spašavanja (www.gss.hr) koja će vam olakšati kretanje Medvednicom. Ruta dobrim dijelom prolazi putovima koji su označeni planinarskim oznakama.
http://www.zagorjebike.com.hr/…/ljepotama-parka-prirode-med…

Skinite mobilnu aplikaciju za vaš android i iOS uređaj. Pogledajte ponudu biciklističkih i konjičkih staza u Hrvatskom zagorju. Uz ovu aplikaciju moći ćete pregledati zanimljivosti na putu. Aplikacija je besplatna za obje vrte uređaja.

http://www.zagorjeride.com.hr/Cms_Data/Sites/ZagorjeRide/Themes/Default/img/google-play.png

http://www.zagorjeride.com.hr/Cms_Data/Sites/ZagorjeRide/Themes/Default/img/app-store.png