Novosti

14.06.2024 - 15.09.2024

COOLturno ljeto u Gupčevom kraju

 

COOLturno ljeto u Gupčevom kraju – savršena ideja za nezaboravan ljetni provod
 
Stubica fest (Viteški turnir, Vanna), Ljeto u dvorcu Oršić (Nina, Gibonni, Bajaga), Aeromiting-Susreti za Rudija (Željko Bebek), ljetni eventi koji donose bogat kulturni program 
 
 
Postoji li bolje vrijeme za kratke izlete, od ljeta? Tople ljetne večeri, opuštenost i zabava su zagarantirani, a na vama je samo da odaberete mjesto i ekipu! Destinacija na kojoj možete doživjeti nezaboravnu ljetnu avanturu je Gupčev kraj (područje Donje Stubice i Gornje Stubice) u zelenom Zagorju.
 
COOLturno ljeto u Gupčevom kraju obuhvaća različite aktivnosti na kulturno povijesnim lokalitetima, uključujući koncerte, kazališne predstave, dječje programe, radionice, srednjovjekovne programe, aeromiting, plesne i druge umjetničke performanse, sportske programe, sajmove, likovne programe, međunarodnu suradnju,  a sve s ciljem razvoja kontinentalnog turizma u ljetnoj sezoni uz turističku valorizaciju kulturne baštine. Kultura je COOL, pogotovo uz interesantnu interpretaciju i sadržaje prilagođene za sve generacije!
 
Tijekom lipnja, srpnja i rujna, posjetitelji imaju priliku uživati u bogatom programu u sklopu 3 eventa, a to su Stubica fest, Ljeto u dvorcu Oršić i Aeromiting– Susreti za Rudija. Kada tim programima dodamo izvrsne gastro delicije koje nude ugostiteljski objekti i okolni tradicijski restorani uz relaksaciju na zagorskoj zelenoj rivijeri Termi Jezerčica ili kućama za odmor sa prekrasnim vidikovcima, nezaboravan doživljaj je zagarantiran. 

Coolturno ljeto obuhvaća slijedeće manifestacije: 
  • STUBICA FEST (14.-16.6.2024.)
  • LJETO U DVORCU ORŠIĆ (28.6.-19.7.2024.)
  • 27. SUSRETI ZA RUDIJA (15.9.2024.)

 

STUBICA FEST
od 14.6.2024. do 16.6.2024. (petak-nedjelja)
Kulturno povijesna cjelina grada Donja Stubica


Malo koji festival se već nakon prva dva izdanja može pohvaliti tako velikim brojem posjetitelja. Stubica fest prikazao je bogati kulturno povijesni i zabavni sadržaj. Mnogobrojni posjetitelji istinski su uživali u bogatom programu tokom 3 dana na tri lokacije u Gastro zabavnoj zoni, na Tahijevom viteškom turniru te u Fellerovom kutku gdje se održao edukativno zabavni program za djecu i odrasle. 

Dobru zabavu očekujte na raskošno uređenoj Gastro zoni, gdje će i ove godine, uz jedan od najatraktivnijih zabavnih parkova, nastupiti poznata glazbena imena. Glazbena diva Vanna, nastupa u petak 14.6., a u subotu 15.6. nakon praćenja nogometne utakmice Hrvatska – Španjolska (Euro 2024.) na velikom ekranu, družimo se uz goste iznenađenja.

Odličnu zabavu garantiraju i Daddy Cool Band, Mario Huljev and the band, Šarmeri i Grupa Profeel, a bogatu gastro ponudu, razni ugostitelji.

Družba vitezova zlatnog kaleža, vratiti će Park Jure Stubičanca u srednji vijek, gdje će se u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja od 17,00 do 22,00 sata održati 3. Tahijev viteški turnir na kojem će se moći sudjelovati i vidjeti viteški kamp, srednjovjekovne igre, predstave, vatreni šou, viteški turnir za zlatni kalež, borbe s vatrom, radionice, trbušne plesačice, srednjovjekovni sajam.

Fellerovom kutku očekuju vas mnogobrojne radionice i animacije, balonko, facepainting, zdravi kutak, likovna radionica PAINT&GIN, MAGIC LEON, predstava KRTICE (Kerekesh teatar) i još puno toga.

Raznolik program pripremaju i naši partneri. U subotu će se održati 4. humanitarni obrtnički lonec, gastro show udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske u organizaciji UO Stubica.

Gdje god krenuli, na Stubica fest-u, naići ćete na mnoštvo zanimljivih događanja koja će vam obogatiti dan i sigurno vas vratiti i iduće godine na ovaj atraktivan festival. Što vas čeka na ovogodišnjem izdanju Stubica festa, pogledajte u nastavku.

                                                                                 PROGRAM:


Pučko otvoreno učilište – knjižnica Donja Stubica
Golubovečka 5, prostor Doma kulture
13.6. (četvrtak) 19:00 sati
PROMOCIJA KNJIGE „DEPRA“ ALEKSANDRA STANKOVIĆA
 
Trg Matije Gupca (iza Župnog dvora)
GASTRO ZABAVNA ZONA – centralna bina
Glazbeni program, zabavni park i bogata gastro ponuda

14.6. (petak)od 17:00 do 02:00 sati
od 17:00 FUN PARK SEMENTA
19:00 DADDY COOL BAND
22:00 VANNA
24:00 DADY COOL BAND

15.6. (subota) od 17:00 do 02:00 sati
od 17:00 FUN PARK SEMENTA
17:00 Zagrijavanje za utakmicu uz DJ-a
18:00 Gledanje nogometne utakmiceHRVATSKA – ŠPANJOLSKA (EURO 2024.) na velikom LED ekranu
20:00 MARIO HULJEV AND THE BAND
22:00 GOSTI IZNENAĐENJA
24:00 DJ

16.6. (nedjelja) od 17:00 do 24:00 sati
od 17:00 FUN PARK SEMENTA
18:00 ŠARMERI
21:00 GRUPA PROFEEL

  
  

   

      

 

 

 

 

    

Park Jure Stubičanca        
15.6. (subota)i 16.6. (nedjelja) 
od 17:00 do 22:00 sati
TAHIJEV VITEŠKI TURNIR
Bogati sadržaj srednjovjekovne tematike
Viteški kamp, srednjovjekovne igre, predstave, vatreni šou, viteški turnir za zlatni kalež, radionice, trbušne plesačice, dvorske lude, žongleri…

Trg ispred crkve Presvetog Trojstva                                                     
15.6. (subota) i 16.6. (nedjelja)
od 17:00 do 22:00 sati
SREDNJOVJEKOVNI SAJAM

Udruga Družba vitezova zlatnog kaleža kao partner na projektu, planira Park Jure Stubičanca vratiti u srednji vijek, a svi Stubičanci i dragi nam gosti moći će uživati u brojnim atrakcijama poput viteških borbi, plesu i glazbi, vojnom logoru, sudjelovati u viteškim disciplinama, gledati lakrdijaški žonglerski nastup, uživati u srednjovjekovnom sajmu sa prikazom obrtničkih radnji (lončarstvo, košaraštvo, kovačnica i sl.). Tu će biti proizvodi domaćih OPG-ova te raznih obrta i udruga. Program će biti namijenjen za posjetitelje svih dobnih struktura.

Ovaj viteški turnir biti će posvećen povijesnoj ličnosti Franji Tahiju, glavnom negativcu velike Seljačke bune koja se dogodila davne 1573.g. U veljači, već 16 godina zaredom u suradnji i partnerstvu sa Družbom vitezova zlatnog kaleža organiziramo jednu od najvećih povijesnih manifestacija u RH, Seljačku bunu – Bitku kod Stubice. Junak i heroj Seljačke bune je Matija Gubec, a Družba vitezova zlatnog kaleža odlučila je ovaj turnir posvetiti negativcu Franji Tahiju s ciljem upoznavanja i edukacije publike o njegovom djelovanju u Gupčevom kraju. Interesantni su podaci da je upravljao polovicom susedgradsko - stubičkog vlastelinstva. Mnogih godina sukobljavao se s obitelji Henning, posjednicima druge polovice vlastelinstva te sa seljacima koji su tražili da se Tahy udalji s vlastelinstva i da se uvede komorska uprava. Njegovi postupci dali su povod za tri seljačke bune (1567. – 68., 1571. – 72. i 1573). Vladareva komisija saslušala je 1567. godine 508 svjedoka u istrazi protiv Tahyja te sastavila zapisnik dugačak šest i pol metara, no unatoč svemu nije mu se ništa dogodilo. Tahy je i nakon bune, iako teško bolestan, nastavio zlostavljati seljake. Dao si je još za života napraviti nadgrobnu kamenu ploču, koja se danas nalazi u Muzeju seljačkih buna u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici u stalnom postavu muzeja (Muzej je trenutačno u fazi sanacije), a pokopan je u Crkvi Presvetoga Trojstva u Donjoj Stubici pored koje će se i održati navedeni turnir.

 

  Park obitelji Feller                                                        
FELLEROV KUTAK
Edukativno zabavni program za djecu i odrasle

15.6. (subota) od 17:00 do 19:00 sati
17:00 - 20:00 Izložba fotografija Jadranke Blagec – Objektivom kroz Gupčev kraj
17:00 - 19:00 Radionice za djecu, balonko, facepainting, zdravi kutak
17:00 - 19:00 Jadrankin čudotvorni kutak 
18:00 - 19:00 MAGIC LEON – mađioničarski šou & maskota Mickey Mouse

16.6. (nedjelja) od 12:00 do 20:30 sati
12:00 Podjela besplatnog graha (goste zabavlja Tamuraški sastav 5 za 5)
17:00 - 20:00 Izložba fotografija Jadranke Blagec – Objektivom kroz Gupčev kraj
17:00 - 19:00 Radionice za djecu, balonko, facepainting, zdravi kutak
17:00 - 19:00 Jadrankin čudotvorni kutak 
17:00 - 19:00 Likovna radionica PAINT&GIN
Tema: perunike; voditeljica: Maja Vukina Bogović
Broj sudionika je ograničen - 30 osobi. Cijena po osobi: 20,00 eura.
Prijave na e-mail: info@gupcev-kraj.hr
19:00 Predstava KRTICE – Kerekesh teatar

 

Fellerov kutak posvećen je velikom i poznatom ljekarniku Eugenu Viktoru Felleru koji je u Donju Stubicu došao 1899. godine, a 1901. g. izgradio novu neobaroknu zgradu ljekarne pored crkve. Prizemlje zgrade bilo je uređeno kao tvornica u kojoj se proizvodio Fellerov svjetski poznati pripravak Elsa-fluid. Elsa-fluid predstavljao se kao lijek za sve bolesti. Izvozio se u gotovo sve europske zemlje, te Egipat, Japan i Kinu, dok je posebno osvojio Ameriku i to u vrijeme prohibicije, jer je u svojem sadržaju u visokom postotku imao i alkohol. Lijek je donio značajne prihode, kako obitelji Feller tako i samoj Donjoj Stubici. Zbog velikog izvoza donjostubička pošta ostvarila je veliki prihod, te je bila prva pošta u Hrvatskom zagorju koja je sudjelovala u međunarodnom poštanskom prometu. Danas na području Donje Stubice djeluje poznata tvrtka Salvus koja je lansirala farmaceutske proizvode iznimne kvalitete brand-a „M.E.V. Feller“, poštivajući rad, važnost i djelovanje obitelji Feller za Donju Stubicu.

 

Parking kod Doma zdravlja D. Stubica                                                     
15.6. (subota) od 15:00 sati
4. HUMANITARNI OBRTNIČKI LONEC
Gastro show humanitarnog karaktera udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske u organizaciji UO Stubica

Predstavnici udruženja obrtnika iz svih dijelova Hrvatske, složeni u ekipe, predstaviti će svoju regiju autohtonom gastro ponudom po vlastitom izboru posjetiteljima manifestacije. Tom prigodom prikupljati će se sredstava za kupnju invalidskih kolica i ostalih medicinskih pomagala potrebnih nepokretnoj Gordani Sedlar kako bi joj se olakšao svakodnevni život. Cilj projekta je promocija obrtništva, suradnje, gastronomske ponude karakteristične za određene regije u Hrvatskoj kao i obogaćivanje turističke i kulturne ponude našeg kraja te provođenje humanitarne akcije čime se pridonosi i društvenoj koristi. Za vrijeme kuhanja, posjetitelje će zabavljati Dječja skupina KUD-a Matija Gubec G. Stubica i Tamburaški sastav 5 za 5.

Za sva događanja ulaz će biti besplatan!
(Osim likovne radionice PAINT&GIN koja se naplaćuje.)

 

Organizator: TZ područja Donja Stubica i Gornja Stubica
Partneri: Družba vitezova zlatnog kaleža, Udruženje obrtnika „Stubica“, POU Donja Stubica, GDCK Donja Stubica, Župa Presvetog Trojstva Donja Stubica
Pokrovitelji: Hrvatska turistička zajednica, Grad Donja Stubica, Krapinsko – zagorska županija, Terme Jezerčica
Sponzori: Coca cola, Zagrebačka pivovara, Ljekarne Švaljek, Jack Daniel′s

PROMO VIDEO – NAJAVA:
https://www.youtube.com/watch?v=FlTLMUe4VhA

STRANICA DOGAĐANJA:
https://www.facebook.com/stubicafest/

EVENT 2024. – STUBICA FEST:
https://www.facebook.com/events/805708781062914?ref=newsfeed

 

 

 

 

 Kupi ulaznice za koncert Nine Badrić u Gornjoj Stubici!

Petak, 28. lipanj 2024., Atrij Dvorca Oršić.

    

Nina Badrić otvara novu sezonu glazbeno – scenskog festivala Ljeto u dvorcu Oršić.

Dvorac Oršić će ponovno glazbeno zasjati jer 28. lipnja 2024. u 21.00 sat, očekuje vas nezaboravan koncert talentirane pjevačice Nine Badrić. Očekuje vas večer ispunjena emocijama, izvanrednim glazbenim izvedbama i nevjerojatnom atmosferom.

Nina Badrić, karizmatična glazbenica, priprema poseban repertoar koji će oduševiti sve ljubitelje glazbe. Njezina snažna interpretacija i autentičnost na pozornici obećavaju nezaboravan doživljaj za sve posjetitelje. Nedavno je objavila duet s Petrom Grašom - pjesmu „Nemoj”, koja je pokorila top-liste širom regije, a u Hrvatskoj je trenutno najemitiranija pjesma.

Ulaznice su dostupne i mogu se kupiti online putem sustava ENTRIO (10,00 eura) te na prodajnim mjestima:

  • Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, Toplička 7, Donja Stubica (radnim danom od 8-15 sati)
  • Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Golubovečka 5, Donja Stubica - prostor Doma kulture (ponedjeljak, srijeda, petak od 8-16 sati te utorak i četvrtak od 10-18 sati)
  • Recepcija vodenog parka hotela Termi Jezerčica, Toplička 80, Donja Stubica (svaki dan od 8-20 sati)

te na dan koncerta (UKOLIKO ĆE BITI DOSTUPNIH ULAZNICA JER JE NJIHOV BROJ OGRANIČEN), sat vremena prije, po cijeni od 15,00 eura.

Osigurajte svoje mjesto na ovom glazbenom putovanju i uživajte u izvanrednom koncertnom iskustvu. Nemojte propustiti priliku biti dio večeri koja će ostati urezana u sjećanjima.

Pridružite nam se 28. lipnja 2024. u atriju Dvorca Oršić (Samci 64, Gornja Stubica) i doživite glazbenu čaroliju u čarobnoj noći s Ninom Badrić!

Napomena: Djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz.

KUPI ULAZNICU - ENTRIO

FACEBOOK DOGAĐAJ - NINA BADRIĆ

 

Kupi ulaznice za koncert Gibonnija u Gornjoj Stubici!

Petak, 5. srpanj 2024. kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiju Gupcu.

      

Dugoočekivani koncert Gibonnija održati će se u sklopu Ljeta u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici.

Jedan od najvećih glazbenika ovih prostora nakon rasprodanih koncertnih prostora diljem Hrvatske i regije najavljuje veliki koncert na jedinstvenoj pozornici – Kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu u Gornjoj Stubici. Koncertni spektakl održati će se u petak 5. srpnja 2024. s početkom u 21.00 sat. Ulaznice po cijeni od 20,00 eura dostupne su isključivo u sustavu Entrio.

Nakon dvostruko rasprodane Arene Zagreb, te Arene Varaždin i zadarskog Višnjika, Gibonni ne prestaje oduševljavati svoje vjerne obožavatelje. "Tempera", "Činim pravu stvar", "Mirakul", "Libar", "Oprosti", "Posoljeni zrak i razlivena tinta", "Judi, zviri i beštimje", "Onako, od oka", "Udica" te "Lažu fotografije", samo su neke od pjesama koje će uglas s publikom pjevati ovoga ljeta u Gupčevom kraju. 

Deseci nagrada publike i struke te milijunski pregledi i streamovi potvrđuju uspješnost njegove karijere, ali, kako i sam voli reći, pjesma publike na svim koncertima koje održava uvijek je najbolja potvrda vrijednosti njegovog rada. 

KUPI ULAZNICU - ENTRIO

FACEBOOK DOGAĐAJ - GIBONNI

 

Kupi ulaznice za koncert Bajage i Instruktora u Gornjoj Stubici!

Subota, 13. srpanj 2024. kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiju Gupcu.

    

Bajaga i Instruktori dolaze u Gupčev kraj!

Bajaga i Instruktori najavljuju veliki koncert na jedinstvenoj pozornici – Kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu u Gornjoj Stubici. Koncertni spektakl održati će se u subotu 13. srpnja 2024. s početkom u 21.00 satu sklopu festivala Ljeta u dvorcu Oršić.

Jedan od komercijalno najuspješnijih pop-rock sastava s prostora bivše države, čija popularnost ni danas ne jenjava, podsjetit će zagorsku publiku na nove, ali i legendarne stare hitove, stvarane kroz dugi niz godina među koje se svakako ubrajaju: Tišina, Ti se ljubiš, Zažmiri, Plavi Safir, Muzika na struju, 220 u voltima, Tamara, S druge strane jastuka…

Bajaga i Instruktori, ove godine slave 40 godina glazbenog djelovanja, a pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić – Bajaga svojim se pjesmama zauvijek upisao u srca mnogih generacija obožavatelja.

Ulaznicesu već dostupne i mogu se kupiti online putem sustava ENTRIO (20,00 eura)te na prodajnim mjestima:

  • Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, Toplička 7, Donja Stubica (radnim danom od 8-15 sati)
  • Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Golubovečka 5, Donja Stubica - prostor Doma kulture (ponedjeljak, srijeda, petak od 8-16 sati te utorak i četvrtak od 10-18 sati)
  • Recepcija vodenog parka hotela Termi Jezerčica, Toplička 80, Donja Stubica (svaki dan od 8-20 sati)

te na dan koncerta (UKOLIKO ĆE BITI DOSTUPNIH ULAZNICA JER JE NJIHOV BROJ OGRANIČEN), sat vremena prije, po cijeni od 25,00 eura.

Okupite ekipu i osigurajte svoje mjesto na ovom rock spektaklu.

Save the date! Subota 13. srpnja 2024. Kod Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu  (Samci 64, Gornja Stubica).

Napomena: Djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz.

KUPI ULAZNICU - ENTRIO

FACEBOOK DOGAĐAJ - BAJAGA