Novosti

25.06.2021 - 21.07.2021

Ljeto u dvorcu Oršić 2021.

U Muzeju seljačkih buna i ove godine održat će se nova sezona glazbeno – scenskog festivala „Ljeto u dvorcu Oršić 2021." i to u razdoblju od 25. lipnja do 21. srpnja. Festival sadržajnom raznolikošću i kvalitetom programa doprinosi kulturnoj i turističkoj ponudi Krapinsko zagorske županije u ljetnoj sezoni. Program Festivala održat će se u atriju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici.

ORGANIZATOR: TZP Donja Stubica i Gornja Stubica
SUORGANIZATOR: Muzej seljačkih buna
POKROVITELJ: Općina Gornja Stubica, Krapinsko-zagorska županija i Hrvatska turistička zajednica


OVOGODIŠNJI PROGRAM:

25.6. petak
OTVORENJE LJETA U DVORCU ORŠIĆ
21:00  KAZALIŠNA PREDSTAVA „HULIGAN“ - suradnja s GFUK-om
REDATELJ: Paško Vuksović
GLUMCI: Matija Šakoronja
ULAZ SLOBODAN

Tribine, sjever, utakmica, galama, a zatim i tučnjava. Nažalost, ovakav scenarij ponavlja se sve češće, a riječ navijač postaje sinonim za huligana. Zrks je jedan takav tip. Mlad, navijač, devijantan. Izgleda arogantno i samodopadno. A zapravo? Zapravo je Zrks nesiguran. Zrks se skriva. Je li Zrks uistinu huligan i koji će put odrastanja morati prijeći, možete provjeriti na ovogodišnjem Ljetu u dvorcu Oršić i to u petak 25.6. Mlad i talentiran zagorski glumac, oroslavčanin Matija Šakoronja dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta i po prvi će puta zaigrati u svom rodnom Zagorju. Veselimo se!

 


2.7. petak
21:15  LJETNO KINO NA OTVORENOM – film: IZAZIVAČ: LE MANS ’66. (FORD v FERRARI)
REDATELJ: James Mangold
ŽANR: akcijskibiografijadrama
GODINA: 2019
DRŽAVA: SAD
ULOGE: Matt Damon i Christian Bale
TRAJANJE FILMA: 152 min
CIJENA ULAZNICE: 20,00 kn

 

Film snimljen prema istinitom događaju o trostrukoj pobjedi Forda s modelom GT40 1966. godine, nakon šestogodišnje dominacije Ferrarija na čuvenoj utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa. Matt Damon je u ulozi konstruktora Carrolla Shelbyja, a Christian Bale je u ulozi vozača Kena Milesa, koji su s trkaćim modelom GT40 stvorili sve preduvjete za Fordov trijumf na legendarnoj francuskoj pisti. Film je dobio 2 oscara i to za najbolju montažu i najbolju montažu zvuka.


3.7. subota
21:00  GLAZBENI KONCERT „VANNA“
CIJENA ULAZNICE PRETPRODAJA: 40,00 kn (suvenirnica Muzeja seljačkih buna - dvorac Oršić, Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Pivnica Punkt Beer House - Mokrice, Oroslavje i Turistički ured TZP Gupčev kraj - ured u Hotelu Termi Jezerčica)
CIJENA ULAZNICE NA DAN KONCERTA: 50,00 kn (sat vremena prije koncerta)



Ivana Vrdoljak Vanna prve je pjesme počela stvarati sredinom devedesetih još kao članica i glavna pjevačica zagrebačkog dance sastava ET - "Electro team". Od 1998. Vanna se posvećuje solo karijeri. Godine 2001. predstavljala je Hrvatsku na Euroviziji u danskom Kopenhagenu na kojem je osvojila deseto mjesto. Vanna je dobitnica mnogobrojnih nagrada Porin, a najnoviji je Porin sa ovogodišnje 28. dodjele i to za najbolju žensku vokalnu izvedbu s pjesmom 'Puna memorija'.


9.7. petak
21:00  GLAZBENI KONCERT „PAVEL“
CIJENA ULAZNICE PRETPRODAJA: 40,00 kn (suvenirnica Muzeja seljačkih buna - dvorac Oršić, Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Pivnica Punkt Beer House - Mokrice, Oroslavje i Turistički ured TZP Gupčev kraj - ured u Hotelu Termi Jezerčica)
CIJENA ULAZNICE NA DAN KONCERTA: 50,00 kn (sat vremena prije koncerta)

Grupa Pavel osnovana je 2007. godine. Brzo su osvojili publiku i glazbene kritičare. Pjevaju o životnim i ljubavnim stvarima. Grupa broji čak osam članova koje predvodi Aljoša Šerić. Briljirali su na ovogodišnjoj 28. dodjeli glazbene nagrade Porin gdje su osvojili čak 4 Porina. Njihov album 'Ennui' proglašen je albumom godine, ali i najboljim albumom pop glazbe. Osvojili su Porina za najbolje likovno oblikovanje za album 'Ennui', dok je suradnja Pavela i Tedija Spalata osvojila Porin za najbolju vokalnu suradnju na pjesmi 'Ne daj na nas'.


10.7. subota
21:00  PREDSTAVA „UVIJEK ĆE NAM OSTATI LJUBAV“
TEKST: Miloš Radović
REŽIJA: Dario Harjaček
PRODUKCIJA: Teatar Rugantino
ULOGE: Jelena Miholjević i Dražen Čuček
CIJENA ULAZNICE PRETPRODAJA: 40,00 kn (suvenirnica Muzeja seljačkih buna - dvorac Oršić, Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Pivnica Punkt Beer House - Mokrice, Oroslavje i Turistički ured TZP Gupčev kraj - ured u Hotelu Termi Jezerčica)
CIJENA ULAZNICE NA DAN PREDSTAVE: 50,00 kn (sat vremena prije predstave)

Nježna je i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je i smiješna i tužna priča o braku. Duhovit, ciničan i pronicljiv tekst koji se sjajno poigrava muško-ženskim odnosima, otvorio je prostor jednoj sumanutoj scenskoj igri u kojoj se dotiču sva ona ključna mjesta koja povezuju i razdvajaju bračne partnere - sve radosti, sve traume, sve nedoumice i neizbježni tektonski poremećaji koje brak nosi sa sobom. S jedne strane autor stavlja inertnog, šarmantnog, neuhvatljivog sredovječnog sveučilišnog profesora Medu čija će pozicija biti vječito izbjegavanje odgovornosti i duboko cinično gledanje na sve što je ljudsko, dok mu s druge strane suprotstavlja veselu i prpošnu, životu i običajima bližu ženu - Jelenu koja zagazivši duboko u svoje četrdesete čvrsto odlučuje razbiti monotoniju njihove dugogodišnje veze brakom. Medu hvata paničan strah od promjena koje će uslijediti pa predlaže da isprobaju brak u posljednjih pet minuta koje su im preostale do potpisivanja bračnog ugovora. Tako su kazališnom čarolijom lica u komadu dobila mogućnost da u pet minuta pred vjenčanje dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine.


21.7. srijeda
21:00  Glazbeni koncert „ETHNO CROATIA“
ULAZ SLOBODAN

Ethno Croatia je projekt Hrvatske glazbene mladeži koja u Grožnjanu okuplja mlade glazbenike cijeloga svijeta koji se druže i jedni od drugih uče o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Ovaj međunarodni kamp tokom srpnja okuplja mlade glazbenike od Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana,Čilea do Engleske itd koji u vrlo kratkom vremenu pripreme zajedničke koncerte na par lokacija u RH. Između ostalog i u našem Gupčevom kraju na Ljetu u dvorcu Oršić.